Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dejavu26

1. 8. 2009 7:14
To zní optimisticky, ale ...

To zní optimisticky, ale neobáváte se v souvislosti se zvýšením poplatků za skládkování a liknavostí policie vymáhat pokuty spíše nárůstu černých skládek? Rovněž se bojím, aby spalovny spíše nedovážely zahraniční odpad, za jehož likvidaci mohou inkasovat více peněz. Je to nějak ošetřené tím, aby musely zpracovávat odpad tuzemský?

0 0
možnosti

Stašo

4. 8. 2009 12:49
Re: To zní optimisticky, ale ...

Děkuji za názor. Máte pravdu, reakce v Česku by mohal být opravdu taková jak píšete. Na místo podpory výstavby spaloven by se mohly začít množit černé sklády. To je fakt... Ach ta česká vychytralost. Motivační by pro lidi mohlo být to, že by se spalování odpadků promítlo do ceny za teplo (nebo proud), kterou zaplatí. Pak by to mohlo být motivační. Ohledně zahraničního odpadu... Doporučil bych tento dotaz dát profesoru Hyžíkovi. Osobně si myslím, že k tomuto by mohlo dojít pouze v případě, že by spalovna (možná lépe Zařízení pro energetické využití odpadů) stále blízko hranic. Do celkové bilance efektivity spalování odpadů se započítává i doprava, vozit odpadky z větší vzdálenosti by tuto bilanci posunovalo do mezí neefektivity. To by již nebylo zařízení pro energetické využití odpadů.    

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1467x
Šéfredaktor odborného časopisu o energetice All for Power, editor ve vydavatelství odborných časopisů Konstrukce Media, s.r.o.

Seznam rubrik