Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Zani

24. 9. 2009 8:51
Domácí elektrárny

Mě se nejvíc líbí řešení o které se příští rok pokusí hamburská firma LichtBlick. Do sklepa místo kotle malou elektrárnu poháněnou mororem VW, na zemní plyn.         10 000 těchto elektráren bude vyrábět teplo pro obytné domy a jako vedlejší produkt el. proud. Všechno bude řízeno centrálním počítačem a když vypadnou větrníky, nebo přijde špička tak se rázem dá zvednout výkon. Zdá se že to maj dobře spočítaný, bude to finančně výhodné i pro majitele domků. Kdyby to fakt fungovalo, asi by to částečně řešilo i problém přenosu proudu ne? prostě tak kde by momentálně proud chyběl by se přidal plyn v těhle minielektrárnách. Jinak účinnost téhle sestavy je 94%. To je 2x víc než moderní tep. elektrárna.

0 0
možnosti
ZH

Zani

24. 9. 2009 8:36
Domácí elektrárny

0 0
možnosti
RP

radim36

5. 8. 2009 21:50
Poplatky za přenos.

No, co se týká přenosu elektřiny, možná by byl nápad k věci takový přenos přes naše území zpoplatnit. případně, pokud to zpoplatněno je, zvýšit poplatky. A odstupňovat  v závislosti na přenášeném výkonu. Výkon, který se přenese bez jakýchkoliv problémů, by byl levný, pokud ty větrníky v Německu budou točit tolik kilowathodin, že by hrozilo někde nebezpečí havárky a naše elektrárny budou muset kvůli tomu nějak měnit režimy práce, zdražit na několikanásobek.

0 0
možnosti
MH

Helena1

5. 8. 2009 20:08
Jste nebezpečný, přemýšlíte

Proč neplácáte blbiny jako ekologisti? Lidi by se vám smáli, mohl by jste být i ministrem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1467x
Šéfredaktor odborného časopisu o energetice All for Power, editor ve vydavatelství odborných časopisů Konstrukce Media, s.r.o.

Seznam rubrik